free website templates

BLIJWILLIGERSWERK

Blij dat je doet

Doen wat bij je past maakt je blij

Vrijwilligerswerk mag jou iets opleveren. Het is goed je motivatie om vrijwilligerswerk te gaan doen te kennen en pas dan te onderzoeken wat er bij je past. Het is belangrijk iets te gaan doen waar je fluitend naar toe gaat, maar waar je ook fluitend weer van naar huis gaat. Bekijk mijn filmpje over vrijwilligerswerk vinden dat bij je past en je zult zien dat je een betere keuze kunt maken. Scroll wel even naar beneden. 

Kijk hier naar mijn webinar.

Ontdek jouw vrijwilligerswerk 

NLvoorelkaar is een landelijk platform voor mensen die graag iets voor een ander doen of een vrijwilliger zoeken: online koppelen van vrijwilligerswerk en vrijwilligers.

Wil je eens kijken welk type vrijwilligerswerk bij je past en waar je dit dan kunt gaan doen? Doe dan eerst deze leuke test: https://www.nlvoorelkaar.nl/vrijwilligerswerk-test

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Vrijwilligerswerk maakt echt gelukkiger
Iets doen voor een ander geeft een goed gevoel. Daarbij geeft het afwisseling in je leven en je voelt je betrokken bij de samenleving.

Je krijgt er heel veel voor terug
Er is heel veel te doen. Zoek iets dat bij je past en ga in gesprek over de mogelijkheden. Je zult zien dat je (bijna) overal welkom bent en dat alleen al geeft een goed gevoel. Als je dan aan de slag gaat bij een organisatie, dan zal je zien dat er veel waardering is voor je inzet.

Je blijft lichamelijk gezonder
Oudere vrijwilligers doen hun dagelijkse taken makkelijker, blijkt uit onderzoek. Ze hebben minder kans op een hoge bloeddruk en hun hersenen verkeren in een betere conditie.

Vrijwilligerswerk helpt bij het vinden van een betaalde baan
Als vrijwilliger kun je je talenten en kwaliteiten blijven inzetten. Sterker nog, je vergroot je kennis en daarmee je kwaliteiten. Je krijgt nieuwe en andere inzichten. Dat houdt je scherp. Mensen vragen en waarderen je om wat je kunt en om wat je voor hen doet. Dat houdt je actief.

Deel deze pagina